Митичният стадион Джузепе Меаца, който е дом на италианските грандове Милан

...
Митичният стадион Джузепе Меаца, който е дом на италианските грандове Милан
Коментари Харесай

Милан и Интер решиха: Събарят `Джузепе Меаца` и строят нов стадион

Митичният стадион " Джузепе Меаца ", който е дом на италианските грандове Милан и Интер, ще бъде опустошен до основи.
 Камата се пошегува с Левски: Стадионът на Атлетико най-малко има козирка
Съоръжението ще бъде сменено от ново такова, което ще бъде издигнато до него. В неделя се е състояла среща сред управленията на двата отбора по проектите за новия стадион.

Те са стигнали до извода, че най-добре е да вложат общо 750 милиона евро за нов и съвременен дом, в сравнение с да хвърлят съвсем същата сума, с цел да реновират " Джузепе Меаца ".

По-рано през този месец, кметът на Милано Бепе Сала споедли: " Построяването на нов стадион е доста скъпо начинание, само че не желая да въздействам на това по никакъв метод. Очаквам предложенията на Милан и Интер. Надявам се, те да дойдат преди празниците. По мое мнение, " Сан Сиро " е едно превъзходно спортно оборудване ".

Милан играе своите домашен мачове от отварянето на стадиона през 1926, до момента в който Интер се настани там 19 години по-късно.

Новото оборудване ще е с потенциал 60 000 места, с 20 000 по-малко от актуалното. Ще има обаче и преносима естрада от още 5000 места, която ще бъде изваждана при потребност. Тя ще се употребява най-много при концерти и други събития.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР